Tips & Tricks

Wat doen suikers met je huid?
Van suiker krijg je rimpels. Dat is de harde waarheid! Maar hoe gaat dat dan in z’n werk?

Tijd voor een beetje theorie:
Suiker versnelt het verouderingsproces. Suiker beschadigt het collageen in de huid enorm. Dit noemen we ‘Glycatie’. Glycatie is een proces waarbij suiker zich gaat binden aan eiwitten. Bij de binding van suikermoleculen aan eiwitstructuren ontstaan schadelijke stoffen, genaamd AGE’s, ook wel versuikerde eiwitten. Collageen en elastine zijn ook eiwitten en zorgen ervoor dat de huid soepel en jong blijft. Wanneer suikers zich gaan binden aan deze eiwitten, zullen elastische vezels verharden, waardoor ons weefsel stijf en minder elastisch wordt. Het resultaat: steeds meer rimpels en een slapper wordende huid.

Leer NEE te zeggen tegen suiker

Dat is niet gemakkelijk. Suiker is namelijk super verslavend.
Met een lagere en constante bloedsuikerspiegel word je gezonder oud. Gooi niet gelijk het roer om: hiervan raakt je lichaam in de war en daarnaast is het niet realistisch. Kleine veranderingen in je suikerinname zorgen ervoor dat het op den duur vanzelf gaat. Probeer te minderen met suiker in de thee of koffie of sla het koekje erbij een keer af.

1 VERMINDER JE SUIKERINNAME

Een suiker verslaving stopzetten kost tijd. Probeer beetje bij beetje te minderen met het innemen van suiker.
Breng voor jezelf in kaart wat je allemaal aan suikers binnen krijgt op een dag. 

2 BEPERK BEPAALDE BEREIDINGSWIJZES

Probeer gebakken, geroosterde en gefrituurde voedingsmiddelen zoveel mogelijk te beperken. Denk eens wat vaker aan stomen. 

3 SNOEP VERSTANDIG

Zin in een snoepje of koekje? Probeer dit te laten staan en vervang het door een stuk fruit, een handje ongebrande noten, wortels, komkommer of andere groenten. Net zo lekker en een stuk gezonder!

4 MATIG HET ALCOHOLGEBRUIK

Wees je ervan bewust: alcohol bevat veel suiker.

5 KIES VOOR MINDER KOOLHYDRATEN 

De niet verbranden koolhydraten/ suikers worden gemakkelijk omzet in vet. Een teveel aan koolhydraten laat het bloedsuiker spiegel snel stijgen. En dus ook weer snel dalen. Waardoor je de bekende suikerdip kan krijgen. En nog meer behoefte hebt om suikers te eten/ drinken. 

6 HARTIG BROODBELEG

Broodbeleg zoals notenpasta, kipfilet, vis, avocado, tomaat of ei is gezonder dan een zoet beleg. Probeer je lichaam niet te VULLEN maar vooral te VOEDEN met goed voedsel.

7 VOEG SMAKEN TOE

Suiker is lekker zoet. Probeer daarom deze smaak te vervangen door gezondere varianten zoals citroenrasp, kaneel of vanille.

8 EET ANTIOXIDANTEN

Antioxidanten zijn een krachtig anti-aging wapen. Ze vertragen de huidveroudering door de cellen in je huid te beschermen tegen beschadigingen. Rood fruit zoals aardbeien, frambozen en bessen bevat het antioxidant ellaginezuur, dit speelt een belangrijke rol in het vertragen van het huidverouderingsproces.

9 KEN JIJ DE BENAMINGEN VAN SUIKER?

Vind jij één van onderstaande benamingen tegen op de verpakking van een product? Je lichaam ziet dit gewoon aan voor suiker: Malthodextrine, Maltose, Maisstroop, Glucosestroop, Fructosestroop, Dextrose, Melasse en zo zijn er nog vele meer. 
Wist je dat… Het “meestal” zo is dat hoe hoger het ingrediënt op de lijst van ingrediënten staat, hoe meer ervan in het product zit?

 

Betaal met pin Bij Uniek Huidverzorging kan met PIN betaald worden.